Vilket högtryck!

Solen värmer och kvällsdoppen i sjön svalkar och piggar upp. Så har det inte sett ut i större delar av Sverige under semestern men äntligen kom ett högtryck och parkerade - det är vi tacksamma för :)

 

Jag och min man har haft högtryck hela semestern då vi har bilat i Europa i bla. Tjeckien, Italien och alperna. Så här ser det ut i Lerici, Italien. Vilken plats! Vilken mat! Vilken glass :)

 

Utsikt över Lerici i Italien

 

Jag kommer skriva ett separat reportage om resan lite senare och ge lite tips om platser, mat, dryck och höjdpunkter som t ex. opera med Andrea Bocelli :) Magiskt!

 

Tillbaks till Sverige och solen och självklart trädgården. Måste tacka mina svärföräldrar som varit och vattnat och klippt gräset. Vilken tur man har någon som kan ställa upp för är man borta i över 20 dagar så räcker inte droppslangen i rabatten eller bevattning från Blumat av krukor.

 

Droppslangen har vi använt förut men den gången blev det en dyr historia när vi fick fakturan från kommunen. De undrade om vi hade något som läckte.....Så om du ska använda droppslang så fundera igenom hur länge du ska sätta timerna på och när på dygnet det ska droppa, bara ett tips :)

 

Koppling till droppslang

 

Droppslang i rabatten

 

Det är första gången vi använder självbevattning till krukor. Några av mina Mårbacka fick äran att vara piloter och det har funkat okej. Man får bara kolla så att det inte sätter igen varifrån man tar vattnet för då blir det stopp och inget vatten kommer igenom.

 

Pelargoner och självbevattning

 

Självbevattning

 

Vi ska kolla vidare på detta för det är så smidigt om man kan ha något som sköter sig självt. Har du något bra tips på självbevattning - skriv gärna och berätta.

 

Eftersom det inte varit så mycket sol under juli månad så har inte syrenbuddlejan kommit så långt men förhoppningsvis ska den hinna blomma innan hösten kommer. Däremot så har solhattarna blivit fler och ängsfröerna vi sådde i våras blommar för fullt. Lavendeln doftar så gott och så även oregano och timjan. Fjärilar, humlor och bin - det är högtryck i vår trädgård :)

 

I höst när jag ska plantera om lite så ska jag skapa en liten lavendelgång i en av rabatterna.

 

Rapsfjäril och lavendel

 

En amiral på en röd solhatt

 

 

Solhatt med rosa blomblad

 

Kryddlandet har klarat sig bra och vi grillade lammkotletter härom kvällen marinerat med bla. rosmarin och vitlöken i samma land blev så jättefin så den passade jag på att använda. I vår kompost i ängen hade jag i höstas slängt en sättpotatis som jag inte tyckte var något att ha - den hade tagit sig och trivts så bra så när vi började gräva så fanns det nypotatis. Så gott det smakade! Trädgården överraskar en ibland :)

 

Nyskördad potatis

 

Nu är det strax dax att göra iordning en fikakorg och ge sig ut till någon av våra sjöar för ett eftermiddags/kvällsdopp. Man får ta vara på det goa vädret och njuta av sol, värme och bad :)

 

 

Kategorier

Italien
Ätbart
Fjärilar, humlor & bin

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Italien
Ätbart
Fjärilar, humlor & bin

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår