Smultronställen

Runtom i Sverige finns en massa smultronställen, man ska bara hitta dom :) Tur att man har vänner på lite olika ställen i vårt avlånga land som kan tipsa om dom.

 

Förra helgen bar det iväg mot Ulricehamn och till en av mina vänner som bor där med sin familj. Va vackert det ligger där vid sjön Åsunden. Idag skulle vi inte utforska staden med omnejd utan ut på landet med riktning mot Borås.

 

Första anhalten var Store Gården i Alboga ca 30 min.från Borås. Ute på landet ligger denna mysiga inredningsbutik med inspiration från bl.a England. Här är det Country House stil och ägarna som bor i ett hus bredvid har en fantastisk trädgård där man kan hämta lite tips till sin egna. Jag köpte med mig lite trädgårdsdekoration som nu pryder en av våra rabatter.

 

Store Gården inredningsbutik

 

Inredningsbutik Store Gården

 

 

 

Spegel och färgburkar i butik

 

Inredning i butiken Store Gården

 

Trädgårdsdekoration

 

Dags för mat och fika och vi åkte vidare till Crea Diem Bokcafé & Turistinfo i Od. Åh va goa grejer dom hade och det var inte lätt att välja. På deras inglasade veranda tog vi plats och beställde ostpaj med sallad och bröd och till efterrätt en tårtbit - mums!!!

 

Paj och sallad på Crea diem bokcafe

 

 

Efterrätt på Crea Diem bokcafe

 

 

Som namnet på platsen avslöjar så finns det böcker till försäljning och jag som tänkte satsa på lite mer pallkrageplantering i år köpte en bok av Eva Robild som helt enkelt heter "odla i pallkrage" - det kan bara inte gå fel :)

 

Ser så framemot att få börja planera och plantera men än dröjer det lite så jag får nöja mig med att förodla lite på vår fönsterbräda i söder, tomat och massor av basilika, bellissimo!

 

 

 

Kategorier

Resor i Sverige
Ätbart
Plantskolor & trädgårdsbutiker

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 


Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

Resor i Sverige
Ätbart
Plantskolor & trädgårdsbutiker

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår