Bra start på nya trädgårdsåret med Sanna Töringe

Igår fick jag känna solens strålar och medelhavets vindar i form av en föreläsning av Sanna Töringe. Vilken bra start på trädgårdsåret 2018!

 

Bild på Sanna Töringens hus i Apulien i Italien

 

Sanna och hennes man Anders köpte för många år sedan en tomt med en tillhörande "ruin" i Apulien i Italien. De såg potentialen och med varsam hand har de nu skapat både ett stenhus och sin medelhavsträdgård. Efter föreläsningen fick vi möjligheten att smaka på olika sorters ekologiska olivoljor från Italien som Sanna även säljer på sin webshop.

 

En dröm jag har är att åka ner till Italien på någon av Sannas resor. Med olika personer som t ex Hannu Sarenström lagar hon och andra mat med resenärerna och gör utflykter m.m. En möjlighet att få lära känna det italienska köket och platser man kanske inte annars skulle besökt. Tänk att få ha Sanna som guide som bor stora delar av året i Italien! Hon vet vad hon pratar om.

 

Sanna Töringe

 

Ikväll ska vi ta lite bröd, hälla lite olivolja på och lite flingsalt - mums! Enkelt men så gott!

 

Olivolja från Italien

 

Sanna skriver även böcker och två av dem har jag hemma. Här finns recept och jättefina bilder och även beskrivande och levande texter. Det ger verkligen mersmak och min längtan att få åka till Italien blir bara större.

 

Böcker om Italienska köket

 

Nu kan trädgårdsåret 2018 ta form och jag kommer återkomma med lite inspiration från Italien. Det är ett land jag och min man gärna besöker så håll utkik - det kommer tips framöver och kanske lite idéer vart ni kan åka. Det finns så mycket att utforskar i detta fantastiska land.

 

 

Här är en länk till Sannas hemsida: Sannas Italien 

 

 

Önskar er alla en go fredag och tusen tack Sanna och Anders för inspiration och att ni ordnar så vi kan få en smak av Italien!

 

 

 

 

Kategorier

Ätbart
Trädgårdsprofiler

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Ätbart
Trädgårdsprofiler

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår