A walk in the park

Har du en park där du bor dit du kan gå för att ta det lugnt, ha en go pick-nick, spela lite brännboll, läsa lite inför tentan i solen eller leka med dina barn?

 

Om man söker på ordet stadspark är förklaringen typ att det är ett grönområde eller park som ligger i en stad och som erbjuder rekreation och fritidssysselsättning för invånare och besökare.

 

En park som betytt så oerhört mycket för mig under hela min uppväxt är Stadsparken i Jönköping. För några veckor sedan var jag åter i "min" stadspark och det blev lite av en nostalgitripp.

 

Här har jag varje vår plockat vitsippor i mängder, lyssnat till vårtal och vintern rasat och stått vid en sprakande 1:a maj brasa i kylan, utflykt med dagiset "Matrosen" på upptäcktsfärd i naturen och för att se alla djuren, springa den jobbiga rundan på gympan på tid - puh!, tipspromenader med min älskade moster Mary, mata fåglarna i dammen, vara bollkalle (tjej) på Stadsparksvallen då jag spelade i J-södra :) & så mycket mer!

 

Blommande hage i Stadsparken Jönköping

 

Fågeldamm Stadsparken

 

Stadsparksvallen Jönköping

 

Under vår walk in the park kom vi fram till platsen där det finns påfåglar och då får vi se något som jag aldrig sett förut - det är uppvaktning på gång! Jag filmade & fotade och vi var helt förundrade  - naturen och djuren - helt fantastiskt!

 

 

 

 

Påfågel med utslagna fjädrar

 

 

Efter den här uppvisningen så gick vi vidare till "Stugan" - caféet och restaurangen som ligger i närheten av den vackra utsiktsplatsen varifrån man ser ut över Jönköping och Vättern.

 

Syrén som blommar i Jönköpings stadspark

 

 

Utsikt över Jönköping från Stadsparken

 

En annan stadspark som jag alltid kommer minnas är Central Park i New York. För nästa exakt 2 år sedan sprang jag Tjejmilen där  - vill du läsa om det så gå in här. Har du inte varit där - gör ett besök - en fantastisk park och stad.

 

Blommande buskar i Central Park

 

Runt om i Sverige finns det så många fantastiska parker som är till för att njuta av. Skriv gärna och tipsa om någon park som du tycker vi inte ska missa. Ha en härlig walk in the park!

 

 

 

Kategorier

Djur

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Djur

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår