Vita stränder i Binz

Så här mitt i ösregnet känns sommarens värme och bad lite avlägset. Vilken tur att det finns kamera så man kan minnas och längta tillbaks.

 

Promenad utmed stranden i Binz

 

I somras åkte vi till orten Binz som ligger på ön Rügen i Tyskland.  Vi hade hört oss för lite och valet av Binz ångrar vi inte. Man kunde tro att man var på rivieran :)

 

Via Booking.com hittade vi ett boende som vi tyckte passade oss, Nymphe strandhotel & apartments, precis vid strandpromenaden. Ibland kan man tycka att bilder på nätet luras lite och när man väl kommer fram så ser det helt annorlunda ut men verkligheten överträffade förväntningarna och vi är supernöjda.

 

Vi bokade med frukost även om vi hade eget pentry i lägenheten, rekommenderas för den var jättegod och väl värt att betala för. Här ligger också hotellet restaurang och en bar.

 

Detta är dessutom ett Apple Multimedia Hotel så för den som är intresserad av det så är det ett +. Vill man så kan man också boka parkering som ligger i garaget i samma byggnad. Skönt att slippa leta efter plats om man åker iväg någon dag.

 

Uteservering på Nymphe strandhotel & apartments

 

Vy från när vi kom ut från hotellets baksida ner mot havet och hotellets uteservering.

 

Servering på stranden i Binz

 

Vy från havet upp mot gången till vårt hotell. På stranden finns det små restauranger där man kan köpa något att äta och dricka.

 

Strandpromenaden i Binz

Bild på strandpromenaden.

 

När vi var där spelade Tyskland fotboll i VM så flaggorna vajade stolt överallt.

 

Restaurang skyltar att Tyskland spelar VM i fotboll

 

Vi var i Binz söndag till fredag och det var precis lagom. Vi hade tur med vädret och badade i Östersjön och solade. På stranden kan man hyra strandstol som är mer en liten låda än en stol. Att bara lägga sig direkt på en handduk och sola fick vi erfara inte var det smartaste, om man inte vill ha sand i näsan mest hela tiden. Det blåser en del här och sanden är så fin så den tar sig in precis överallt. Strandstolen skyddar lite både för vinden och sanden så ett tips, hyr en sådan. Lite tight att få plats två i den men det går :)

 

Solstolar på stranden i Binz

 

Gott om plats på stranden i Binz

 

Längs hela stranden i Binz solar och badar turisterna.

 

Utsikt från hotellet mot stranden i Binz

 

Solstolar i solnedgången i Binz

 

Stranden i Binz är lång och vi gick längs med stranden till en plats som många år har varit förknippat med 2:a världskriget och en viss Adolf, havsbadet i badorten Prora.

 

Mellan 1936 och 1939 byggdes ett 4,5 kilometer långt komplex som skulle ta emot 20 000 semesterfirare. De som skulle få komma hit var medlemmar som var trogna och lydiga. Idag finns här ett museum och husen är kvar men nu håller man på att blåsa ut allt som påminner om dåtiden och här byggs nu lyxlägenheter, hotell, butiker m.m. Folk har redan börjat flytta in. Den som vill se ursprungshusen får skynda sig för snart är komplexet ett minne blott.

 

Broschyr om Prora

 

Gamla Prora på väg att förvandlas

 

Informationsskylt om nya lyxlägenheter på gång i Prora

 

Gamla och nya i Prora

 

Nyöppnat café i Prora, Binz

 

Längs med strandpromenaden i Binz ligger det butiker och restauranger och precis i anslutning till huvudgatan i Binz ligger det anrika spahotellet Kurhaus Binz. Här har tiden stått still och man kan nästan känna historiens vingslag när man träder in i deras hotellfoajé med glastak och flygeln står redo för en pianist. I anknytning till hotellet kan man också ta en promenad ut på den kända och vackra havsbryggan.

 

Vackert gräs och bänk vid strandpromenaden i Binz

 

Paviljong vid spahotellet Kurhaus Binz

 

Spahotellet Kurhaus Binz

 

Bryggan vid spahotellet Kurhaus Binz

 

Här kan man promenera hur länge som helst och när vi gick där längs med stranden träffade vi på ett brudpar som skulle gifta sig vid havet, så vackert och i en annorlunda byggnad :)

 

Muether-Turm

 

Överallt ligger det vita hus med snickarglädje och vackra trädgårdar.

 

Vackra disponentvillor i Binz

 

Lilja i Binz

 

Hortensia i Binz

 

Vi lär som så många andra komma tillbaks till Binz och ön Rügen och tackar för fantastiskt fina dagar.

 

 

Kategorier

Utomlands
Resor

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 


Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

Utomlands
Resor

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår