Vintervikens Trädgård

När jag var i Stockholm förra helgen och sprang tjejmilen passade jag som vanligt på att utforska vår huvudstad. Här finns så mycket att se och göra. Bara att springa tjejmilen är en upplevelse där själva loppet till stor del går ute på Djurgården - sämre utsikt när man springer kan man ha.

 

På söndagen före hemfärd var jag och Christina (tack förresten för att du tog med mig dit :)) och besökte Vintervikens Trädgård som ligger sydväst om Stockholms innerstad.

 

Entrén till Vintervikens Trädgård

 

 

Uteservering på Vintervikens Trädgård

 

Parasoller och fikabord hos Vintervikens Trädgård

 

Just denna dag var det skördemarknad och här fanns all möjlighet att handla närproducerat. Hela trädgården tas om hand av ideella krafter och är man hungrig så finns det både mat och fika att köpa - våfflor med kaffe kan rekommenderas, mums.

 

Här finns även försäljning av keramik och hemma står nu den vackra krukan skapad av Marie Brinkebark.

 

Keramik gjord av Marie Brinkebark

 

Bara ett stenkast från trädgården kan man promenera ner till Mälaren och här passerar vi bland annat Fest, Café och Restaurang Winterviken som drivs av Markus och Erika Aujalay. Byggnaden var en gång en dynamitfabrik men är idag en plats för mat, fest och arrangemang.

 

Innanför entrén på Winterviken fest, café och konferens

 

Vinterviken vid Mälaren

 

Längs med promenaden passerar men även Vintervikens kolonilottsområde. På en skylt står det "Njut av blomdoft och grönska men kom ihåg att det är förbehållet kolonisterna att plocka och skörda - det är deras lön för mödan!" Så sant. Det ser så mysigt ut och jag kan tänka mig att man får nya vänner och kan dela med sig av odlingsråd till varandra. Vilken förmån.

 

Entrén till Vintervikens kolonilottsområde

 

Efter en solig och fantastisk dag och helg i Stockholm åker jag söderut igen till min egna oas - åh va jag önskar att alla hade en bit att odla på - man mår så bra då!

 

 

Kategorier

Svenska trädgårdar
Plantskolor & trädgårdsbutiker

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Svenska trädgårdar
Plantskolor & trädgårdsbutiker

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår