Uteliv är mitt liv

Under hela min uppväxt mitt i stan i en lägenhet längtade jag ut till naturen. Frisk luft, motion och rensa huvudet - bättre medicin för kroppen finns inte än att vara ute i det fria. Min man brukar påminna mig om att när vi träffades så var det ett evigt tjat om, ska vi ta en promenad? (Det var på en vandringsresa i Österrike vi träffades :)) Den frågan kommer ibland fortfarande men nu har jag min underbara trädgård att vara i så jag kan öppna dörren och redan där vara mitt i naturen.

 

Det jag saknar mest från min tid i Göteborg är havet. Så fort jag fick en chans ville jag åka med någon i familjen eller vänner som ägde segelbåt eller motorbåt. Frihetskänslan är total och att en varm sommarkväll sitta på en varm klipphäll, ta ett dopp och sedan äta nyköpta räkor och dricka lite vin, mums!

 

Sparkling rosé och räkor

 

Nu bor jag i Småland och trivs som fisken för kusten besöker vi ändå men jag saknar vattnet. Självklart har vi vatten i Småland men inga hav men vi har fantastiskt vackra sjöar och vattendrag. Det några av mina vänner har gjort som också bor här är att de har skaffat kajaker. Två gånger har jag paddlat havskajak och senast förra året med jobbet och jag njöt av fulla drag.

 

Paddlar kajak på västkusten

 

Jag tror att jag fick ganska bra kläm på att paddla för den här gången lånade jag en kajak med roder där man styr pedalerna med fötterna men det är teknik det handlar om och känsla, tror jag :) Jag känner att jag behöver nog träffa lite proffs innan jag investerar i en kajak - risken tror jag annars är att jag tröttnar och den blir liggandes och bara samlar damm.

 

Under en kort period för många år sedan bodde jag på Blidö i Stockholms Skärgård, en riktig pärla. Norr om Blidö ligger Gräddö och här huserar ett gäng som jag gärna skulle besöka och ta en kajakkurs hos, www.kajak-uteliv.com

 

Här kan man gå olika sorters kurser som prova på kurs, nybörjare och det finns till och med något som heter Guldkants kurs men jag lär nog få börja med nybörjar kurs :).  Man kan även boka en guidad tur med lunchkorg - det kan behövas för jag tror aldrig att jag är så hungrig som när jag varit ute på det blå.

 

Jag har aldrig testat en eskimåsväng så fast jag är skiträdd att göra det och helst vill hålla mig ovanför ytan så tror jag att jag ska testa det under kontrollerade former och där jag vet att dom kan sin sak. I deras nybörjarkurs ingår det dessutom räddningsteknik och kamraträddning.

 

Förhoppningsvis får jag inom snar framtid sjunga som Taube; I Roslagens Famn och njuta av kajak & uteliv!

 

 

 

 

 

Kategorier

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 


Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår