Tid att gräva, dela och plantera

Klarblå himmel och sol, ömsom regn och ömsom kalla nätter. Sensommaren går över i lite höstkänsla och det känns lite mysigt att få tända kaminen och krypa ihop i soffan med en go bok och en kopp te.

 

På tal om bok, i helgen besökte jag Zetas Trädgård i ösregn, men vad gjorde det. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder :) Efter en kopp kaffe och äppelkaka gick vi runt bland planteringarna och fick med oss lite inspiration hem och självklart Victoria Skoglunds bok " En Trädgårdsmästares väg". Här kan man beställa boken eller via Zetas egna webbshop.

 

Bok skriven av Victoria Skoglund

 

 

Entrén till Zetas

 

Sittplats hos Zetas

 

 

Träd och växter hos Zetas

 

Odlingskärl och växter hos Zetas Trädgård

 

 

Inredning hos Zetas

 

Lökar till försäljnings hos Zetas

 

 

Jag passade även på att köpa med mig en rulle med koppartråd - ska testa och se om jag kan mota bort några sniglar då det sägs att de gärna inte går över detta material. Skam den som ger sig. Det blev inte växtinköp denna dag då jag skulle flyga hem men som tur är har de webbshop.

 

Koppartråd mot sniglar

 

Med ny inspiration i bagaget är det tid att spåna lite på förändring och förnyelse i trädgården. Vissa växter behöver grävas upp och flyttas, några ska delas för de blivit så stora och självklart vill jag ha något nytt till nästa säsong.

 

Från olika tidningar så brukar jag klippa ut och lägga upp bilder och lite idéer på ett bord. Den gula rabatten - vad passar ihop? , fjärilsrabatten - vad saknas? När blommar vad?, hur höga blir dom?  - och så håller jag på.

 

Moodboard för vår trädgård

 

Jag får ju inte glömma - det är en utomhusdusch på gång i trädgården - hur ska jag styla den med växter? Hållare för pelargoner? Och en sak till - jag ska göra en lavendelgång i den stora planteringen. Några trampstenar ligger redan där och sedan ska jag kanta gången med lavendel - doftar underbart när man går förbi.

 

Tar ett bett av äpplet Katja som nu är moget och några amerikanska blåbär - åh va gott det är med närproducerad mat :)

 

Äpplen och blåbär

 

 

Kategorier

Svenska trädgårdar
Träd
Plantskolor & trädgårdsbutiker

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Svenska trädgårdar
Träd
Plantskolor & trädgårdsbutiker

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår