Solig utflykt till Café Timjan

Klarblå himmel och sol - vilken härlig dag det har varit idag :)

 

Vi styrde bilen mot ett utflyktsmål som var nytt för oss men som vi fått tips om; Café Timjan, mellan Värnamo och Vrigstad. Dessutom finns caféet med i boken "Småländska gårdsbutiker och kaféer", den hittar du här.

 

Fjärilar och humlor på Röd solhatt

 

Det är inte högsäsong för trädgårdsbesök just nu men jag kan tycka det är lite charmigt att även åka när det har lugnat ner sig lite och liksom sommaren dröjer sig kvar. Det är fortfarande många växter som visar sig från sin vackraste sida och vi med alla fjärilar, humlor och bin njöt av alla örter, kryddor och övriga växter. Vilket smörgåsbord!

 

Solros hos Café Timjan

 

Förutom restaurang och café så finns det här en liten affär där man kan köpa med sig lite av det som gården producerar. Så här inför hösten och vintern så köpte vi på oss lite i förebyggande syfte, förkylningshonung.

 

Honung från Flahults Lustgård

 

Det kanske är härifrån honungen kommer? Fram för mer biodling :)

 

Bikupor hos Timjan

 

Ibland har man en bild uppritad i huvudet av hur en plats ser ut och inte anande vi att det var så stort område då vi tänkte att vi skulle besöka ett "litet" café.

 

Från där man parkerar bilen utanför själva restaurangbyggnaden går en väg ner till caféet och mot örtagården. Man passerar flera hus och olika sorters örtagårdar, trädgårdsmöbler utplacerade för att njuta av mat och kaffe med dopp och landar till slut vid växthuset.

 

Växthus hos Café Timjan

 

Intill växthuset har man även byggt upp en lekplats och i skogen slingrar sig lärostigar för den som gärna vill veta mer om djuren, växterna och naturen.

 

Någon som vet vad detta är? Ser ut som solhatt men ändå inte, skriv gärna. Tyckte de var så fina :) men glömde fråga på plats.

 

Solhatt hos Flahults Lustgård

 

En ny växt för mig som jag tror att jag får införskaffa, blodfingerört. Verkar gillas av både fjärilar, humlor och bin.

 

Blodfingerört

 

Hit vill vi komma tillbaks en sommardag och är du nyfiken på Café Timjan så hitta du deras hemsida här.

 

Blomma hos Flahults Lustgård

 

 

Kategorier

Svenska trädgårdar
Plantskolor & trädgårdsbutiker

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Svenska trädgårdar
Plantskolor & trädgårdsbutiker

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår