Sköna Maj välkommen!

Solen och värmen är här och allt fullkomligt exploderar i trädgården och naturen. Varje dag är något nytt på väg upp ur jorden.

I vår trädgård har vi skapat ett mini woodland där vi har t ex. Trillium. Man kallar den även Treblad. Hela växten är annorlunda då bladen alltid består av 3 st blad och det gäller även blombladen. För mer tips om hur man odlar Trillium och där man även kan köpa växten, gå in på Treblad.se

 

Röd trillium

 

Trillium med fläckiga blad

 

Trillium som slår ut

 

Trillium som blommar

 

En annan växt vi också har som vi är lite stolta över är en Kobrakalla. Just nu ser den inte mycket ut för världen men när den slår ut - så ståtlig. Värd att vänta på.

 

Kobrakallan på väg att slå ut

 

Kobrakalla

 

Vi har en hel del olika växter i vårt mini-woodland men en till som vi tycker lite extra om är vår orkidée. Hoppas den kommer i år igen.

Trädgårdsorkidé

 

Ja, trädgården är i blomning och varje dag tar jag mig tid för ett promenad för att njuta av alla dofter, mönster, former de kommer i. Kungsängsliljan har slått ut och med sitt chackmönster så är den lite speciell och lite näpen.

 

 

Kungsängslilja

 

I ett annat av våra trädgårdsland trivs pioner så oerhört mycket. De självsår sig och för varje år så växer dom i omfång. Jag har några Festiva Maxima som är vit med rosa rand i som är en doftpion och kommer inte riktigt än. Den kan jag verkligen rekommendera. Men jag har fler sorter och en del av dom har redan fått knoppar och spricker nog ut vilken dag som helst.

 

Det här är en Herrgårdspion. En pion som jag gärna skulle vilja ha är Svavelpion så har ni tips på var jag kan köpa en sådan så säg till.

 

Pionknopp

 

Nu är det nog dags för dagens trädgårdsrunda och kolla vad som har hänt och se hur växterna mår. Några av dom kanske behöver lite extra omvårdnad så här i valborgstider.

Välkommen sköna maj!

 

 

 

Kategorier

Vår
Min trädgård

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Vår
Min trädgård

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår