Rothschild Frankrike

Ephrussi de Rothschild ligger vackert beläget på Franska Rivieran ute på en udde som heter Cap Ferrat, ca 10 km från Nice. Det tillhörde baronessan Béatrice Ephrussi som testamenterade det till Institut de France 1934 och är idag öppet för allmänheten.

 

Parken har en vacker rosa villa som är öppen för visning där man kan se ovärderligt porslin, föremål som tillhörde Marie Antoinette, kläder, tapeter och målningar och en unik samling arbetsskisser av Fragonard. I huset finns även en restaurang och i entréen en butik.

 

Trädgården Ephrussi de Rothschild

 

Trädgården är indelad i nio olika teman; Spanish, Florentine, Stone, Japanese, Exotic, Rose, Provencal, French och Sévres. Genom parken ringlar sig vatten och fontäner och här och var finns det utsiktsplatser där man kan njuta av Medelhavet och se in i hamnen till Villefranche-sur-mer.

 

Vi besökte Rotschild i juli månad och i och med att det inte hade regnat på väldigt länge så var det mycket torrt och överblommat men det fanns ändå en del att se och njuta av.

 

Palmer i Ephrussi de Rothschild

 

Jag är ingen fantast av kaktusar men här blev jag imponerad.

 

Kaktusar i Ephrussi de Rothschild

 

 

Besök gärna Rotschild om ni har möjlighet. Läget är fantastiskt och kommer man t ex i maj så får man se en trädgård i full prakt.

 

 

Vatten och fontäner i Ephrussi de Rothschild

 

 

Efter en vandring i trädgården kan vi verkligen rekommendera ett besök i den lilla byn Villefrance sur-Mer.

 

 

Villefrance sur-Mer på Franska Rivieran

 

Nere vid vattnet ligger några restauranger som bjuder på havets läckerheter. En är med i Guide Michelin. Har ni sån tur som vi hade så kommer någon och spelar dragspel och dagen är fulländad. Allt har fått sitt: syn, lukt, smak och hörsel.

 

Villefrance sur-Mer

 

 

Kategorier

Utländska trädgårdar

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Utländska trädgårdar

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår