Pionpassion på Pionens dag

Jag har alltid velat ha en svavelpion och nu är den beställd :) Det börjar bli trångt i planteringen i vår trädgård där flertalet av pionerna samsas men det finns alltid plats för fler ;)

 

Här kommer lite bilder på de sorter som redan finns. Bild på svavelpionen får jag återkomma om när den är planterad och förhoppningsvis blommar.

 

Humla flyger till pion

 

Lila Pion

 

Lila pion på väg att slå ut

 

Röd pion

 

Vissa växter i trädgården får man en särskild passion för som får ta det där extra utrymmet som egentligen inte finns men man gör helt enkelt plats. Känner du igen dig?

 

Är man riktigt intresserad och lite nördig som jag så går man även med i en förening med likasinnade - Svenska Pionsällskapet. Deras tidningen heter Pionisten och varje år i februari skickas det ut en beställningslista där man kan beställa pioner väldigt förmånligt. De anordnar även resor och ger tips och råd om odling m.m.

 

Medlemstidning Pionisten

 

På deras hemsida Pionisten kan du läsa mer och de finns även på facebook.

Glöm inte att imorgon den 18 juni är det Pionens dag - det ska jag i alla fall fira och njuta av doften från Festiva Maxima pionen som blommar för fullt just nu i vår trädgård.

 

Pionen Festiva Maxima

 

 

 

Kategorier

Sommar
Min trädgård

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Sommar
Min trädgård

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår