Mandelmanns Trädgårdar

Om ni någon gång åker till Österlen så missa inte Mandelmanns Trädgårdar. Mellan Kivik och Simrishamn i en liten by som heter Rörum hittar ni det här smultronstället.

Gården Djupadal drivs av Gustav och Marie Mandelmann. Både djurhållning, planteringar och skogsbruk drivs ekologiskt enligt KRAV´s regler.

 

 Växthus hos Mandelmanns Trädgård

 

När man kör in till gården kommer man in i en dal som ramas in av böljande kullar. Vi parkerade bredvid hundgården där en av deras bordercollies glatt viftade på svansen.

Upp på en slänt låg två grisar och njöt av solen och lite längre bort fann vi ett antal ”yra” höns som sprang runt alldeles vid våra ben. På gården finns även lamm som Mandelmanns föder upp.

 

 

Humla hämtar nektar hos Kungsljuset

En arbetare på väg till sitt jobb på Kungsljuset.

 

Vidare ner i trädgården och betrakta lite konstverk skapade av Elna Jolom, ull i gångarna som förstärker växternas färg och form, härliga skiftningar och kombinationer av både nyttoväxter och blommor.

Vi gick mot dammarna och längs med stigarna omgivet av högt gräs.
På sluttningarna växte det grönsaker i långa rader och i ett av växthusen frodades tomater och gurkor.

 

Anders Stålhand på jobb hos Mandelmanns

Under sommaren jobbade Anders "Mandelgren" på gården.Efter en promenad runtom på gården smakade det gott med citronpaj och kaffe och från andra våningen hördes levande musik. I gårdsbutiken köpte vi med oss lite tomater och nybakat bröd – man vill ju gärna förlänga känslan. Det finns även möjlighet att köpa växter .

 

 

Ekologiskt fika och mat hos Mandelmanns


Inne i butiken kan man köpa och äta ekologiska produkter från gården. Känslan man får när man varit på Mandelmanns är att allt är så levande och naturligt.

 

För mer info om öppettider m.m. gå in på Mandelmanns Trädgårdar

 

 

Kategorier

Trädgårdar Götaland
Svenska trädgårdar

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Trädgårdar Götaland
Svenska trädgårdar

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår