I väntan på våren

En del av livet består av väntan. Nyss väntade vi på vintern, tomten och julen, nu väntar vi på våren. Men det blir lite konstigt för har vi haft vinter än här i södra Sverige?

 

Så i väntan på våren (eller vintern ;) ) så får vi njuta av det som är nu. Jag fyller år i början på året och får ofta tulpaner på min dag - åh va jag njuter!

 

Tulpaner i olika färger

 

Nu är tiden att frossa i alla frökataloger och trädgårdstidningar. Här kan man också få lite tips på hur man ska så när det väl är dags. I senaste numret av Allers Trädgård fanns lite tips på olika julrosor - dom är så vackra och blommar när inte så mycket annat har kommit igång i trädgården.

 

Trädgårdstidning och frökatalog

 

Vi fick en fin julros i present i julas så den ska vi plantera ut i vår trädgård när det blir vår.

 

Gul julros

 

Mina pelargoner är i full gång och i somras när vi var på Mårbacka så köpte jag sticklingar. Nu har jag tagit egna sticklingar av dom och nu blommor den första! Det är trial and error som gäller. Men det går :) Man får ha lite tålamod.

 

Mårbacka pelargon som övervintrat

 

Så njut av nytt år och nya trädgårdsmöjligheter 2015 i väntan på våren!

 

 

Kategorier

Min trädgård

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Min trädgård

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår