Energiboost i Turkiet

Känns som igår men nu har gått några veckor sedan jag njöt av sol, bad, dans och mycket annat i Side, Turkiet.

 

Detta var min andra resa med Springtime Travel under samma år :) och jag är så nöjd.  Den här resan hade namnet "Inre & Yttre Hälsa".

 

En fredag var vi ett förväntansfullt gäng som klev ombord planet och några timmar senare landade i ett varmt och skönt Antalya. Veckan innan oss hade det varit kallt och regnigt, vi fick sol och värme och jag är så tacksam.

 

Ligger i solstolen vid poolen i Side

 

På kvällen på Blue Waters Club var det välkomst- och informationsmöte och vi fick ett fullspäckat program, det som är så bra är att man väljer själv hur mycket eller lite man vill vara med på. Ingen press, man utgår helt från sig själv. Det finns ett smörgåsbord och man väljer sina favoriter men får även möjlighet att prova något nytt.

 

Man kunde välja på; morgonjogg, stavgång, yoga, dans i form av bl. a afro, latin och elementary, fysträning, organic bodywork, thaiboxning, core och mycket mer. Dessutom var det olika föreläsningar av t ex Malin Berghagen, Raymond Ahlgren och dessutom styling av Petra Tungården och Sara Biderman.

 

Sara Biderman och Petra Tungården håller föredrag

 

Fysträning i Side

 

Danspass i Side

 

En av dagarna åkte vi till "The green lake" och gick eller sprang "Bergspasset" som det kallas. Jag valde att gå en mil och njöt av vandringen mellan oliv, apelsin, lime och granatäppelträden.  Väl framme vid målet satt det en dam och gjorde så otroligt gott bröd och sålde smycken. Det smakade gott kan jag lova :)

 

The green lake i Turkiet

 

Limefrukt vid vandringen vid The Green Lake

 

Brödbakning under vår vandring vid The Green Lake

 

 

 

 

En annan dag gick vi stavgång till Side. 2003 bodde jag i Side 1 månad och gjorde min reseledarutbildning så det var så roligt att få komma tillbaks och se om något hade ändrats. Mycket var sig likt och det var så mysigt att sitta på ett café nere vid hamnen och dricka lite granatäppeljouice.

 

Stavgång till Side

 

Side by

 

Fruktstånd i Side

 

Granatäpple och apelsiner i Side

 

Något som måste nämnas om hotellet är maten - oj oj oj. Så gott!!! Behöver nog inte säga något mer, mums!

 

Färskpressad juice till frukost

 

 

Maten uppdukad i restaurangen på Blue Waters Club

 

Tallrik med lax på Blue Waters Club

 

Tallrik med diverse mat på Blue Waters Club

 

Efterrättsbordet Blue Waters Club

 

Vi bodde som sagt var på Blue Waters Club som är ett spahotell så jag passade på att gå på Hamam och även unnade mig en pedikyr.  Hotellet har flera olika pooler både inomhus och utomhus. Jag som länge varit en badkruka hoppade gladeligen i de ej uppvärmda poolerna utomhus och njöt av sol och värme. Närheten till havet är ett så stort plus och väl på stranden har hotellet även en brygga ut i havet där man lätt kan kliva ner via en trappa och ta ett dopp och här finns även en bar där man kan beställa. Vilken lyx! Det är all-inclusive som gäller på resan, kan inte bli bättre. Nere vid havet ligger det också en restaurang så man slapp gå till själva huvudbyggnaden mitt på dagen, här fanns vad man behövde.

 

Sockerdricka på stranden i Side

 

På väg till restaurangen vid stranden på Blue Waters Club

 

Kväll vid poolen på Blue Waters Club

 

Solnedgång på stranden på Blue Waters Club

 

Får ju inte glömma, det var även lite tävlingar  - "Pricka tiden" och "Rutschkanerace" - jag var åskådare på båda och fick många skratt :)

 

Deltagare på tävlingen pricka tiden

 

Ruschkanerace med Springtime Travel

 

 

Discokväll - oj va jag hoppade runt och dansade! Mitt knä var inte lika glad när jag kom hem men det är sånt man får räkna med.

Vi flög hem på natten men innan det så hade vi prisutdelning och bildvisning från veckan. Tack alla som var med och hoppas vi ses igen!

 

Avslutningskväll på Blue Waters Club med Springtime Travel

 

Passar på att hälsa alla En God Jul & Gott Nytt år!

Mariette Åstmar

 

 

 

Kategorier

Utomlands
Resor

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 


Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

Utomlands
Resor

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår