Blomstertider för prydnadskörsbär

Om drygt en vecka sjunger vi in våren och redan nu ser vi många tecken på att den är här. I Kungsträdgården i Stockholm har nog ingen missat den fantastiska blomningen av alla körsbärsträd och där har man dessutom firat Körsbärsblommans dag - väl värt att fira tycker jag. Så vackra dom är där dom står i blom och en dröm är att någon gång få möta våren och körsbärsblomningen i Japan.

 

Körsbärsträd

 

Blomningen varar inte så många dagar så jag njuter för fullt av dessa fantastiskt vackra träden som någon har planterat så fint i vårt lilla samhälle.

 

Ett hav av körsbärsblommor

 

Bin och humlor är som tokiga och det surrar för fullt i träden. Jag saknar vårt körsbärsträd som inte klarade sig en kall vinter men ger inte upp tanken på att göra ett nytt försök igen. Dom är ju så fina!

Jag blundar och lyssnar, känner in våren, värmen och fågelkvitter blandat med lite surr. Detta är en fantastisk tid - njut och ta emot våren.

 

Körsbärsblomma

 

 

Kategorier

Fjärilar, humlor & bin

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Fjärilar, humlor & bin

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår