Besök en växtauktion och gör ett fynd!

Solen skiner och värmer, det växer så det knakar och helt plötsligt inser man att ojdå, det blev inte några tomatfrön planterade. Eller så tänker man att oj va många plantor det blev, jag som inte trodde alla frön skulle ta sig! Vad ska jag göra?

 

Åk på växtauktion! Det är en vinn vinn träff :) Du kan få tag i en ny planta som inte kostar skjortan och pengarna går till föreningen som anordnar auktionen. Om du har plantor över så kommer de till glädje och nytta hos någon annan.

 

Planta till salu på växtauktion

 

Jag har nyss varit på en träff som vår lokala FOBO förening anordnar varje år. Det är så trevligt :) Vår ordförande Karin var den här dagen auktionsutropare.

 

Auktionsutropare på växtauktion

 

Man träffas, budar på sina favoriter och inte att glömma - fikar och pratar!

 

Fika på växtauktion med Fobo

 

Ett gyllene tillfälle att träffa nya och gamla vänner och dela med sig av trädgårdstips. Kolla med din lokala trädgårdsförening här om de anordnar växtauktion eller sök på nätet.

 

Jag köpte några plantor: paprika, squash, aster och sedan några blommor som jag glömt namnet på :) men jag vet från vilken trädgård de kommer så jag ska fråga ägaren. Någon köpte darr gräs :) Ja, man lär sig nya saker hela tiden - det är så kul!

 

Darrgräs till försäljning på växtauktion

 

Ha en underbar dag i vår vackra natur och i era trädgårdsparadis!

 

 

Kategorier

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår