Är det vinter, vår, sommar eller höst?

Enligt vår kalender så är det nu januari månad, en vintermånad då vi förväntar oss snö, kyla och is. Men när jag tittar ut är det regn, plusgrader och barmark. När jag går omkring i vår trädgård har en del lökar redan tittat fram och våra primulor börjar visa gröna blad och om jag inte såg fel idag så är det knoppar på gång på vår trädpion. Via nyheterna informeras det om att hasseln är på gång och att det växer svamp lite här och där. Någon gång i vinter har jag tänkt att det likaväl kunde vara midsommar för det har ju hänt att det både varit kallt och regnigt då och bara några plusgrader.

 

Jag bor i södra Sverige och vet att i vårt avlånga land så skiljer sig vädret åt. Norra Sverige har snö och även om det är mycket milt även där för årstiden så är det kyla på väg. Kanske får även södra Sverige vad vi kallar vinter, vem vet. Det vi vet är att det blir ljusare och ljusare, våren kommer att komma och snart står vi där med våra fröpåsar i högsta hugg och smider nya trädgårdsplaner.

 

Tulpaner är ett vackert vårtecken även om dom är köpta i affär. Längtar efter våra "egna" som kommer så småningom.

 

Tulpaner i vas

 

Vill du hitta speciella och inte så vanliga lökar och växter så gå in på www.borealisplant.se. Kul att ha något som inte alla har och vi kan t ex stoltsera med en helt fantastisk kobrakalla. Undrar vad du kommer att hitta för favorit?

 

Ps. imorgon ska jag täcka in trädpionen mot frost, vintern kanske är på väg i alla fall  ;)

 

 

Kategorier

Vinter
Min trädgård

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Vinter
Min trädgård

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår