Äntligen utflyktsdags!

Jag gillar utflykter, både korta och lite längre. När man väl sätter sig i bilen eller på cykeln med en go picknick korg och nybryggt kaffe mot ett utflyktsmål så är det både med spänning och förväntan man ger sig iväg.

 

Men vart ska man då åka? En bok som jag har använt mig av är Trädgårdsguiden - Om konsten att hitta smultronställen i Trädgårdssverige - av Gunnel Carlsson. Boken är skriven 2007 och en hel del har nog hänt sedan dess men många öppna trädgårdar, kolonier, stadsparker och botaniska trädgårdar finns fortfarande kvar. Det är väl det som är så underbart med trädgårdsintresset - det består och ger mersmak.

 

Turistbroschyrer om trädgårdar och mat

 

Ett annat tips är att kontakta turistbyråer i närheten av dit man vill åka. Jag ringde härom veckan till Lidköpings turistbyrå för jag skulle så gärna vilja besöka Hannu Sarenströms trädgård  på Kinnekulle och när jag sökte på hans namn på nätet så såg jag något som heter "Mötesplats Trädgård". På vissa datum så hålls Trädgårdsrundor och i år 2015 så är temat Ätbart och en av platserna man kan besöka är Hannus trädgård.

 

Vi har rest en hel del i södra Sverige och åkt runt mycket i Skåne. För flera år sedan plockade jag på mig några häften om "Förtrollande Trädgårdar" och dom har jag fortfarande kvar för det är likadant där - platserna finns oftast kvar men ska man vara på den säkra sidan så kolla alltid på nätet så ni får rätt information om öppettider m.m.

 

Skillinge mölla visningsträdgård

 

Även om det finns en hemsida så kan man inte vara 100% säker på att den är uppdaterad med aktuell information. Vi fick erfara bara för några helger sedan att när vi skulle besöka ett utflyktsmål i Småland så när vi kom fram så satt det en skylt - stängt hela året...fast på hemsidan stod det att det var öppet. Så vill man vara säker och man ska åka lite längre utflykt - ring och kolla så slipper ni bli besvikna.

 

Ett annat tips är  - kontakta någon av våra trädgårdsföreningar som finns i vårt land. Om någon känner till utflyktsmål i ett visst område så är det de.

 

Har du tips på något utflyktsmål så skriv gärna en kommentar nedan så kan vi dela med oss av våra egna smultronställen.

 

 

 

Kategorier

Svenska trädgårdar

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Svenska trädgårdar

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår