Pelargoninvasion

Äntligen vår och dags att väcka pelargonerna till en ny trädgårdssäsong! Efter en vinter under extra belysning och lite svalare än normalt blommar en hel del av dom redan.

 

Stjärnpelargon

 

Jag har säkert skrivit om det tidigare men fick ett kanontips av en odlare i Hälsingland att klippa ner och plantera om redan på hösten. Vi satte sedan in extra belysning och ställde alla blommorna lite svalare och oj så dom har blommat och jag har under hela vintern tagit nya sticklingar.

 

Nu känns det extra roligt att se att dom mår prima och alla har fått en gödselsticka och om ett tag ska dom även få lite extra jord så ser dom fräscha ut för Trädgård 2015.

 

Zonalpelargon Single New Life

 

Min absoluta favorit är Mårbacka och så många sticklingar den redan gett. Istället för att köpa en "gå bort" present har jag ofta med mig en stickling till vänner och bekanta. Mycket uppskattat att få och att ge bort :)

 

Mårbackapelargon som blommar

 

När jag tagit sticklingar så har jag satt dom i krukor med såjord och i krukor som kan förmultna. På så sätt behöver jag inte röra rötterna när sticklingarna är klara att plantera om i blomjord. Man sätter helt enkelt ner hela krukan med såjord i en ny kruka med blomjord och vips så är det klart.

 

Pelargonstickling under växtlampa

 

Lycka till med era pelargoner både du som redan är en pelargonfantast eller nybörjare. Obs! risk för pelargoninvasion när man väl har börjat odla :)

 

Alla pelargoner på altanen våren 2015

 

 

Kategorier

Min trädgård

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Min trädgård

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår