Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår

 

Ekologisk skördefest!

Jag är med i en ekologisk förening som heter FOBO, Förbundet organisk-biologisk odling. Varje år avslutar vi terminen med ett riktigt matkalas - odlade grödor som vi tillagat i alla dess former. I år gjorde vi något nytt, vi samlades på Naturbruksgymnasiet Stora Segerstad i ett av köken och lagade maten ihop. Vilken fest!

 

Rödbetor i stekpanna

 

Några hade förberett med recept och sedan hjälptes vi åt att laga i ordning och sedan satt vi till bords och åt. Fantastiskt gott!

 

Vad sägs om squashsallad, grönsakspaj, Focaccia - italienskt kryddbröd i långpanna,fröknäckebröd,  räk - och zuccinisoppa, ostkaka på squash och varm rödbetssallad med myntakräm, mums!

 

Här kommer lite bilder och säg till om du vill ha något av recepten så ordnar jag det.

 

räk – och zuccinisoppa

 

Sallad av squash och rödbetor

 

Focaccia

 

Grönsakspaj

 

Fröknäckebröd

 

Ostkaka, grädde och sylt

 

I min trädgård har jag nu tagit in massor av kryddor och dom är på torkning sedan ska jag smula ner dom i nydiskade glas i vårt 50-tals kök - kanon att ha i maten i vinter.

 

Det är bl.a citrontimjan, kryddsalvia, rosmarin, oregano och fransk dragon.

 

Lycka till med er skörd och njut av hösten :)

 

Skördar kryddor från vårt kryddland

 

Kryddlådor i köket

 

 

 

 

Kategorier

Ätbart

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Ätbart

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...